معرفی انجمن

انجمن علمی اقتصاد توسعه منطقه اي ایران با همكاري جمعي از برجسته ترين اساتيد اقتصاد در سال 1389 شكل گرفت و با كسب مجوز رسمي از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و پس از ثبت شركت ها به شماره 3219 مورخ 19/02/1390 فعاليت خود را آغاز نمود.

اهداف انجمن را می توان از منظر عوامل زير بر شمرد:

1-  گستردگي

استان هاي شمال شرق كشور در مجموع قطب اقتصادي بسيار گسترد ه اي را تشكيل مي دهند و از پتانسيل هاي فراواني برخوردارند.

2- جهت دهي مطالعات اقتصادي

ايجاد انجمن كمك مي كند كه مطالعات اقتصادي در شرايط تحولات سريع و چشمگير جهاني از جمله آزاد سازي تجارت،شكل جدي و سمت و سوي مشخصي پيدا كند.

3- همسوئي مطالعات با نيازها

ايجاد انجمن ميتواند در جهت انطباق مطالعات و پژوهشهاي اقتصادي با نيازهاي واقعي و مبرم جامعه نقش انكار ناپذيري داشته باشد.

4-  تمركز و بهينه سازي منابع پژوهشي

ايجاد انجمن كمك مي كند كه مطالعات و پژوهش هاي اقتصادي ( اعم از طرحهاي تحقيقاتي و يا رساله هاي دانشجويي در مقاطع تحصيلات تكميلي ) بصورت متمركز ساماندهي گردند تا از دوباره كاري و صرف بيهوده منابع محدود پژوهشي جلوگيري شود.

5-  تعامل و افزايش ظرفيت هاي علمي

بدون شك يكي ار آثار مثبت و موثر انجمنهاي علمي فراهم آوردن زمينه تعامل بين اعضاي هيات علمي از يك سو بين گروههاي مختلف علمي در سطح دانشگاههاي مختلف و مراكز تحقيقاتي از سوي ديگر مي باشد كه از طريق نشست هاي ادواري و همايش هاي علمي ميسر مي گردد. اگر اين جريان تعامل تداوم داشته باشد آموزش دانشگاهي بهتر انجام مي گيرد و عرصه مطالعات اقتصادي در خارج از دانشگاه نيز تقويت مي شود. تجربه نشان داده است كه تركيب آموزش و كاتر علمي موفق تر از كار آكادميك يا عملي صرف است.

6-  كمك به انتشارات علمي

بر اساس تصويب وزرات علوم، نشريه هاي علمي نبايد يه صورت جداگانه منتشر شوند، بلكه بايد در قالب انجمن هاي علمي – تخصصي درآيند، برهمين اساس نشريه اين انجمن محل ارئه مقالات و آثار تحقيقاتي اساتيد و پژوهشگران مختلف خواهد بود كه در حوزه مطالعات اقتصادي فعاليت مي كنند.

خط مشي انجمن

1- ايجاد زمينه مناسب براي پژوهش در زمينه علم اقتصاد با رويكرد اقتصاد توسعه و توسعه منطقه اي
2- اشاعه تفكر توسعه اي و برنامه اي در فضاي تصميم سازي كشور

3- اطلاع رساني و شناساندن اهميت موضوع توسعه منطقه اي در جهت دستيابي به رفاه اجتماعي
4- برگزاري گردهمايي هاي مرتبط با اهداف دانش اقتصاد و شناساندن اهميت و روشهاي آن
5- ارائه خدمات مشاوره اي در زمينه هاي مرتبط با دانش اقتصاد، تصميمگيري سياستي و آمايشي
6- ارتباط با مراكز علمي و پژوهشي اقتصادي داخلي و بين المللي

7- جذب و هدايت منابع لازم جهت پژوهش در حوزه اقتصاد و تعريف پژوهش هاي موثر در اين زمينه
8- آشنايي اعضاي انجمن با يكديگر و مديران كشور در مسير تلاش جهت دستيابي به سطوح بالاتر توسعه
9- ترغيب و تشويق پژوهشگران و تجليل از محققان و استادان ممتاز

10- انتشار و ترويج يافته هاي علمي در حوزه اقتصاد و توسعه منطقه اي از طريق انتشار كتب و مجلات
11- ايجاد ارتباط سازنده و اثربخش ميان استادان ، فراگيران و برنامه هاي آموزشي تخصصي در حوزه دانش اقتصاد

12- ارزيابي و بازنگري طرح ها و برنامه هاي مربوط به آموزش و پرورش در زمينه دانش اقتصاد و توسعه منطقه اي

13- اطلاع رساني به اعضاي انجمن از جمله معرفي فرصت هاي پژوهشي از طريق انتشار خبرنامه
14- مشاركت فعال در امور مربوط به طرح هاي مختلف تحقيقي، پژوهشي در سطح استان و كشور
15- برقراري ارتباط با دستگاههاي مختلف دولتي در ارتباط با اخذ اولويت هاي پژوهشي آنها و اعلام آن به صاحبنظران و پي گيري كارهاي مربوط به انعقاد قرارداد.